Green Key

 greenkey logo 2013

 

Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving.

Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt.

Meer informatie op www.greenkey.nl

 

Green Key is onderdeel van de Foundation for Environmental Education FEE. Dit is een wereldwijde organisatie met leden in meer dan zestig landen.

Op www.fee-international.org leest u alles over de ideële doelstellingen van deze organisatie: zorg voor en bewustwording van natuur, milieu en duurzaamheid.

Zodat toekomstige generaties óók kunnen genieten van onze prachtige aarde.

 

 

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. 

Sinds 2009 is Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam in het bezit van de "GREEN KEY" in de categorie groepsaccommodaties.

In de dagelijkse gang van zaken wordt hier rekening mee gehouden, over nagedacht, maar ook uitgevoerd.

In 2010 zijn we van Brons naar Zilver gestegen. 2011 en 2012 hebben we dit niveau behouden.

2013 & 2014 vallen we in de categorie Brons.

De duurzame oplossingen die wij hebben ingevoerd, hebben geen invloed op uw verblijf of uw gevoel van comfort. Ongemerkt zult u uw steentje bijdragen.

Als Green Key gecertificeerde groepsaccommodatie sparen wij het milieu onder andere door minder gas, water en elektra te verbruiken en het afval te scheiden.

Voor het personeel is het een 2e natuur geworden het afval te scheiden, recyclen, repareren, upcyclen of op een andere creatieve manier te gebruiken. Verder wordt de lokale voetbalclub ondersteund met het oud papier.

 

We proberen er zoveel mogelijk aan te doen om onze afvalberg te beperken, maar dat is natuurlijk nog niet voldoende! Ook nieuwe aanschaf en activiteiten worden langs de verbruik-lat gelegd.

Bij nieuwbouw, uitbreiding en vervanging wordt e.e.a. direct grondig aangepakt om niet alleen aan de wettelijke en Greenkey vereisten te voldoen, maar om ook een passende eigen invulling te vinden die bij het bedrijf en onze watersporters past.

 

 

Van A tot Zee op een Elektro Scooter

Bij het zeilen en surfen wordt er gebruik gemaakt van de wind, de waterjump gebruikt het water uit het Grevelingenmeer om de springers hoger en sneller te laten vliegen en sinds 2011 worden er ook al mogelijkheden aangeboden i.s.m. VVV Ouddorp de omgeving te verkennen op de Ebretti Elektro Scooters

.

Wintermaaltijd

Verder is er de jaarlijkse traditie dat wij het restaurant ter beschikking stellen voor de Wintermaaltijd. In samenwerking met de Kerk en lokale jeugd uit Scharendijke worden de 55+'ers van het dorp een maaltijd aangeboden.

 

De ingredienten worden ter beschikking gesteld door de boeren uit de buurt  en middenstand. Voor deelname aan de maaltijd wordt een symbolische bijdrage gevraagd wat vervolgens ten goede komt van een goed doel.

 

 

Goeree Pas

i.s.m. Arriva & VVV Ouddorp

De kamergasten kunnen gedurende het verblijf gratis gebruik maken van de GoereePas.

Hiermee ben je zo met het OV in Ouddorp, Goedereede of Renesse.

Geen parkeerplek zoeken, brandstof besparen en nog veel meer van de omgeving genieten met de speciale Cabrio-bus die Arriva in de zomermaanden inzet.

In 2013 geldt de actie zelfs t/m december!

Voor 2014 is nog niet bekend of deze dienst weer kan plaatsvinden

GoereePas

Beach Clean Up

Naast het reguliere onderhoud van de Gebiedsbeheerder GZH en de eigen opruimrondes van het personeel doet Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam jaarlijks mee aan het internationale jaarlijkse schoonmaakinitiatief Ocean Initiative van de Surfrider Foundation. (www.initiativesoceanes.org/)

 

The Beach can't clean itself!!! En je favoriete surfspot ook niet!

 

De Rise Above Plastic (RAP) Campagne en vraagt aandacht voor de impact van plastic afval op het leven in zee, meer en rivier. Kijk hoeveel je zelf bij kan dragen door je plastic verbruik te verminderen, hergebruiken te recyclen of te weigeren.

 

Wist je dat:

"Gemiddeld gebruikt een Europese burger gemiddeld 198 plastic zakken"

meer info

Dat zijn er bijna 4 per week!

Zit jij hier flink boven? Dan scheelt het meenemen van een boodschappentas ongemerkt al een heleboel!

Clean up

 

 

Beach Cleanup 

22 maart 2014

Houd Facebook hiervoor in de gaten.

 


 

 

 

Een kleine bijdrage...

 

201211161109 0001

Al jarenlang verzamelen wij onze cartridges en sturen deze op naar

Nationaal Fonds Kinderhulp

Een kleine moeite, maar zo ondersteunen we het werk van dit fonds dat Kansarme kinderen in Nederland helpt en weten we dat de verwerking van de cartridge op verantwoorde wijze gebeurd.

Dit kunt u ook doen! Vraag eenvoudig het recyclezakje aan of kijk hier voor meer mogelijkheden.

 

I.v.m. wisseling naar toners, worden deze voor stichting AAP verzameld.

 

Shop

In de shop vragen we of men de aankoop direct in gebruik neemt of aan wil doen.

Zo ja, dan wordt al het verpakkingsmateriaal direct bij de kassa verwijderd en gescheiden (veelal plastic en papier) om te voorkomen dat het bij het restafval komt.