• header_1.jpg
  • header_2.jpg
  • header_3.jpg
  • header_4.jpg
  • header_5.jpg
  • header_6.jpg

wedstrijdlokatie

Wedstrijdwater & Haven

Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam is gelegen op een schiereiland direct aan het Grevelingenmeer. Het wedstrijdwater is voor het grootste gedeelte gelegen ten westen van het schiereiland. De wedstrijdbanen kunnen met gemak vanuit alle windrichtingen worden uitgelegd. In de meeste gevallen zelfs met de boven of de beneden boei vlak bij de kant waar het publiek vrij zicht heeft op de wedstrijdbaan.

Aan de oostzijde is een beschutte havenplaats waar we beschikken over ongeveer 40 meter sliphelling. Genoeg ruimte om een groot wedstrijdveld in en uit het water te laten gaan. Ook het te water laten van de volgboten van de officials, trainers en coaches is geen probleem.

Race office

Op de punt van het schiereiland ligt het race office waar we beschikken over kantoorruimte voor de officials, briefingruimte en kleedruimte voor de zeilers.Het regatta office is gelegen op de eerste verdieping boven het boothuis en beschikt over een ruim terras. Vanuit het race office en het grote terras heeft men zicht over het hele wedstrijdwater. Vanaf die locatie kunnen met gemak meerdere wedstrijdvelden gecoördineerd worden. Direct naast het surfcentrum is voldoende parkeerplaats voor alle deelnemers en publiek. Men hoeft nooit langer dan 5 minuten te lopen voordat men op de wedstrijdlocatie is.

De boten kunnen tussen de wedstrijden door rond het surfcentrum en het regatta office worden opgesteld.

Dit allemaal binnen 100 meter vanaf de sliphellingen. Een veilige plek om je boot achter te laten en voldoende ruimte om de boten voor te bereiden op de volgende wedstrijddag.

Restaurant

Door de unieke ligging van Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam heeft het publiek goed zicht op het wedstrijdwater en kunnen de wedstrijden vanaf de kant gevolgd worden. Ook het restaurant biedt uitzicht op het wedstrijdwater en is bij uitstek een locatie waar een goede prijsuitreiking plaats kan vinden. Het restaurant voorziet in uitstekende mogelijkheden voor ontbijt, lunch en diner voor de zeilers en het publiek. Daarbij heeft onze kok een uitgebreid menu samengesteld afgestemd op de sporters en de prestaties die geleverd worden.

Overnachtingen

Het Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam biedt tevens de gelegenheid, direct aan het water, te overnachten. De accommodatie beschikt over kamers en beachlodges. In totaal is er plek voor ca. 120 personen.

Op loopafstand bevindt zich het vakantiepark Port Zélande met tal van overnachtingsmogelijkheden. Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam biedt tal van mogelijkheden om meerdaagse trainingen en wedstrijden te faciliteren. Er zijn ruim voldoende theorielokalen voor instructies en evaluaties. Ook beschikken wij over volgboten en boeien die gehuurd kunnen worden. De overnachtingsmogelijkheden sluiten aan bij de wensen van de sporters en met een uitgebalanceerd sportmenu blijven de sporters in optimale conditie.

Evenementen

Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam heeft veel ervaring met het organiseren van grote watersport evenementen. Ieder jaar vinden er meerdere toonaangevende windsurfevenementen plaats waaronder het grootste windsurf event van Europa, The Mission XL, met 250 deelnemers en met 5000 bezoekers over het hele event. Verder is het ook dé locatie van het DAM7 Festival. Hét boardsports & event Festival met Parties, movie-night diverse Boardsports en tevens locatie waar in 2013 de PWA Worldcup Freestyle werd gevaren.

wedstrijdlokatie