social facebook social twitter social instagram social vimeo social tripadvisor

social facebook

social twitter

social instagram

social youtube

social tripadvisor

link home Brouwersdam

events dam x

DAM-X

Hieronder een persbericht met betrekking tot het cancelen van ons jaarlijkse windsurf evenement DAM-X. Voor vragen of meer informatie graag contact opnemen met Rick Jendrusch via dit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0111 671480.

 

Sinds 2013 organiseert Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam jaarlijks het watersport evenement DAM-X met als hoogtepunt het EK freestyle windsurfen. Helaas zijn wij genoodzaakt ook dit evenement, wat begin oktober plaats zou vinden, te cancelen. We hebben dit besluit zo lang mogelijk proberen uit te stellen maar zijn tot de conclusie gekomen dat er geen andere optie mogelijk is.

 

We hebben geprobeerd een mogelijkheid te vinden om toch iets te organiseren, aangezien er al zoveel wordt gecanceld, maar op dit moment zien wij geen manier een evenement op een leuke en verantwoorde manier te realiseren. De afgelopen periode hebben we hierover veel contact gehad met de gemeentes, sponsoren en andere betrokken instanties van DAM-X. I.v.m. COVID-19 is het niet mogelijk alle Europese windsurf toppers op locatie te krijgen en daarnaast iets leuks op te zetten voor een groot aantal bezoekers. Onze gasten hebben een bepaalde verwachting van het evenement die wij als organisatie natuurlijk graag waar maken. Omdat we vele side-events zoals de BBQ, Boardsports- & foodmarket, etc. al niet kunnen organiseren en strenge terrein regels op zullen moeten stellen wordt het voor onze bezoekers geen leuk uitje meer; en het teleurstellen van onze bezoekers is wel het laatste wat we willen.

 

Daarnaast dragen wij als organisatie natuurlijk een grote verantwoordelijkheid met ons mee bij het realiseren van een evenement, helemaal tijdens deze COVID-19 crisis. Het is niet realistisch dat dit op een verantwoorde manier te organiseren valt en zowel wij als organisatie als onze sponsoren hebben niet de mogelijkheid een dusdanig groot financieel risico te lopen met doorgang van dit evenement. Dat kan dit jaar gewoonweg niet.

 

Natuurlijk balen wij ontzettend van dit besluit. Al het werk dat er al ingestoken is en het uitkijken naar één van de leukste weekenden van het jaar is ineens voorbij. We hebben begrip voor alle maatregelen maar vooral voor onze gasten en alle betrokkenen is het toch wel een hap uit een zure appel. We hopen met dit bericht iedereen toch nog tijdig te kunnen informeren.

 

Natuurlijk kijken we alvast met één oog naar 2021 en daarom willen we via deze weg bekend maken dat onze 6e editie van DAM-X plaats zal vinden van vrijdag 08 t/m zondag 10 oktober 2021!

 

www.dam-x.com

©Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam